Diş eti iltihabı-Diş eti hastalığı-Diş eti çekilmesi-İstanbul Diş eti tedavisi

Diş eti hastalıkları tedavisi istanbul

Diş eti iltihabı diş kayıplarının en önemli sebebidir. Kayıpların yaklaşık olarak %70’i diş eti hastalığı sonucunda olur. Sağlıklı bir diş eti için en önemli adım, doğru ve düzenli ağız ve diş bakımıdır. Diş eti hastalıkları, İstanbul’da bulunan kliniğimizde başarı ile tedavi edilmektedir. Hastalarımızın, diş eti iltihabı ve diş eti çekilmesi gibi sorunlar yaşaması durumunda erken tanı ve tedavi için vakit kaybetmeden bir diş kliniğine gitmeleri önem arz etmektedir.

Diş etlerinin sağlıklı olması, dişlerin uzun süre kullanılması ve yapılacak dolgu, kanal tedavisi, implant diş, zirkonyum, porselen ve lamine kaplama gibi tedavilerin başarısı için de çok önemlidir. Sağlıklı diş etleri, her türlü diş restorasyonları ve gülüş tasarımı gibi işlemlerin uygulamasını kolaylaştıracaktır. Diş ve diş eti sağlığı bir bütündür ve sağlıklı dişler için diş eti hastalıklarının ihmal edilmemesi gerekir.

Ağız ve diş sağlığınızı, deneyimli ve güvenilir diş hekimlerimize emanet etmek isterseniz, diş eti iltihabı ve diş eti şişmesi gibi diş eti hastalıklarının tedavisi için İstanbul’da bulunan diş kliniğimiz ile iletişim kurarak randevu oluşturabilirsiniz.

Diş eti iltihabı nedir?

Diş eti iltihabı (Diş eti hastalığı), dişlerin etrafını saran dokularda meydana gelen ve her yaşta görülen bir enfeksiyon hastalığıdır. ile kendini belli eder. Başlangıç döneminde diş eti hastalığı fark edilmeyebilir. Ağrısız seyreden bu hastalık önlem alınmazsa kemik erimesi ile sonuçlanacak kadar ilerleyebilir. Diş eti kanaması, diş eti çekilmesi, ağız kokusu, dişlerde sallanma ve ciddi durumlarda diş kaybı, diş eti hastalığı belirtileri olarak en sık karşılaşılan belirtilerdir. Periodontoloji bilim dalındaki diş eti hastalıkları uzmanı, diş eti tedavisi ile ilgilenerek saymış olduğumuz belirtileri gidermeye çalışır.

Diş eti hastalığı türleri nelerdir?

Dişlerin çevresinde dis eti, periodontal lifler ve çene kemiği bulunur. Diş eti iltihabı diş etinde başlayıp kemiklere kadar uzanabilir ve kemik erimesine dahi sebep olabilir.

  • Diş eti iltihabı sadece diş etinde görülüyorsa gingivitis olarak adlandırılır. Diş etlerinin kızarık, kanamalı, şiş olduğu, bazen ağız kokusunun hissedildiği dönemdir. Bu aşamada tedavi edilmeyen hastalık daha şiddetli olan periodontitise dönüşür.
  • Hastalık bu aşamada çene kemiğine kadar ulaşır. Diş ve diş eti arasında bakterilerin yerleşim göstereceği periodontal cep denen boşluk oluşur. Bu cepte bakterilerin hızla üremesi hastalığı iyice şiddetlendirir, doku kaybı artar ve dişler sallanmaya başlar. Son aşamada dişler kaybedilebilir.
  • Abseler de diş eti hastalığı türleri arasında sıralanır.


  • Diş eti iltihabı belirtileri nelerdir?

    Diş eti iltihabı belirtileri dönemlerine göre farklılık gösterir. En sık gözlenen belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sürekli diş eti kanaması (Diş fırçalarken diş eti kanaması, gece diş eti kanaması)
  • Diş etinde şişlik
  • Diş etinde kızarıklık, mavi-mor renklenme
  • Diş eti çekilmesi,
  • Dişlerde sallanma
  • Kötü ağız kokusu
  • Dişler arasında açılma
  • Diş etinde abse
  • Dişlerde hassasiyet
  • Diş eti iltihabı neden olur?

    Diş eti iltihabı farklı sebeplerle ortaya çıkabilir. Bunlardan bazıları aşağıda olduğu gibidir.

  • Yetersiz ağız bakımına bağlı plak oluşumu
  • Diş eti hastalıklarının en önemli sebebi mikrobiyal dental plak adı verilen, temizlenmemiş gıda artıkları ve tükürük kaynaklı bakterilerin oluşturduğu tabakadır. Başlangıçta yumuşak olan bu tabaka diş ipi ve fırçalama ile temizlenmelidir. Yetersiz ağız ve diş bakımı sebebiyle bakterilerin ürediği ve çoğaldığı bu tabaka diş taşı ve tartara dönüşür, dişin etrafındaki dokuları da etkileyerek diş eti hastalığının şiddetini artırır.

  • Sigara, tütün ve alkol kullanımı
  • Diş eti hastalığının en önemli sebepleri arasında sigara, tütün ve alkol kullanımı da yer almaktadır.

  • Sağlıksız beslenme, vitamin ve mineral eksikliği
  • Vitamin ve mineraller doku gelişimi ve bağışık sistemini destekleyici etkileri sebebiyle oldukça önemlidir. Eksiklikleri diş eti hastalıklarına davetiye çıkarabilir.

  • Bazı ilaçlar
  • Özellikle doğum kontrol hapları, antidepresanlar, tansiyon ve kalp ilaçları, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar diş eti hastalıklarını tetikleyebilir.

  • Stres
  • Bağışıklık sisteminin baskılayan stres, her hastalık gibi diş hastalığının başlamasına ve gelişmesine aracılık eder.

  • Bazı hastalıklar
  • Diyabet, lösemi, kalp hastalıkları diş eti hastalıklarına sebep olabilir.


    Diş eti tedavisi nasıl yapılır?

    Diş eti tedavisi, diş eti çekilmesi tedavisi, diş eti kanaması tedavisi hastalığın bulunduğu aşama ve hastalıktan etkilenen dokulara göre farklılık gösterir. Periodontoloji uzmanı dişeti hastalığı tedavisi ile ilgilenir. İlk iş hastalığa sebep olan ve çevre dokulara yayılan enfeksiyonu ortadan kaldırmaktır. Hastalığın ana kaynağı olan plaklar uzaklaştırılır. Ultrasonik yöntemle diş taşı temizliği de enfeksiyon kaynağının giderilmesi için yapılacak diğer uygulamadır. Bu tedavinin ardından diş eti yeniden dişe uyum sağlayıp, büzülür ve doku cebi ortadan kaldırılmış olur.

    Sıkça Sorulan Sorular-Diş Eti Hastalıkları-İstanbul

    İstanbul'da Diş eti hastalıkları tedavisi fiyatları ne kadar?

    Diş eti tedavisi fiyatları, hastalığın evresine ve şiddetine göre farklılık göstermektedir. Hastalığın ilerlemesine bağlı olarak seans sayısının fazla olduğu durumlarda doğal olarak fiyat artacaktır. Türk Diş Hekimleri Birliği’nin belirlediği ve ilan ettiği taban fiyatlar vardır. Diş hekimleri seans sayısı, kullanılan malzemeler ve diğer giderlere bağlı olarak taban fiyata ilave yapmaktadır. Tedavi fiyatını diş hekiminin muayenesi sonrası öğrenmek daha doğrudur. Diş eti hastalıkları, dolgu ve kanal tedavileri gibi hastalarımızın ihmal etmeyip hemen bir diş hekiminden yardım almaları gereken durumlardır. Diş eti hastalıkları tedavisi fiyatları için İstanbul'da bulunan kliniğimize gelerek ön muayene olabilir ve size özel tedavi planını öğrenebilirsiniz.

    Yukarıda belirtildiği gibi diş eti iltihabı ve diş eti şişmesi gibi diş eti hastalıklarının tedavi fiyatları, İstanbul’da diş kliniğinin lokasyonu ile birlikte birçok faktörden etkilenmektedir. Hastalarımızın klinik seçiminde, diş eti iltihabı ve diş eti şişmesi gibi diş eti hastalıklarının tedavi fiyatlarının yanında alacakları tedavi hizmetinin kalitesini de sorgulamaları önem arz etmektedir. Diş eti iltihabı ve diş eti şişmesi gibi diş eti hastalıklarının tedavisini uygun fiyatlarla İstanbul’da kaliteli bir diş kliniğinde yaptırmak istiyorsanız bizimle iletişim kurabilirsiniz.

    Diş eti hastalığı tedavisi ağrılı mıdır?

    İşlemler esnasında lokal anestezi yapıldığı için herhangi bir ağrı duyulmaz. Bazı işlemler sonucunda kalıcı olmayan sızı olabilir. Bu sızlamaların sebebi ise diş eti çekilmelerine bağlı olarak meydana çıkan kök yüzeylerindeki diş taşlarının kaldırılmasıdır.

    Diş eti hastalıklarına ne iyi gelir?

    Diş eti hastalıkları için ağız ve diş bakımı öncelikli olmalıdır. Düzenli ve doğru fırçalama ve ip kullanımı ile plak ve taş oluşumu önlenebilir. Diş aralıklarındaki plakları temizlemek için ara yüz bakımı önem taşımaktadır. Diş hekimine muayene olarak diş taşlarının uzaklaştırılması ile etkili bir ağız bakımı sağlanmış olacaktır.

    Alkol diş eti hastalıklarına neden olabilir mi?

    Tükürük yapısını ve miktarını değiştiren alkol ağızda kokuya ve ağız bölgesindeki enfeksiyonun yayılmasına sebep olur. Bu sebeple diş eti hastalıklarının başlamasında ve yayılmasında olumsuz etkilere sahiptir.

    Diş eti iltihabı için gargara kullanılır mı?

    Gargara pek çok diş veya diş eti hastalığını önlemek veya başlamış olan hastalığı azaltmak için kullanılması gereken bir ağız bakım ürünüdür. Diş temizliğine ve diş eti sağlığına destek sağlayarak plak ve diş taşı oluşumunu önlemek için kullanılması fayda sağlayacaktır. Diş hekiminin kullanılacak gargara konusundaki tavsiyesi öncelikli olmalıdır.

    Diş eti hastalıklarına hangi bölüm bakar?

    Diş eti hastalıkları bölümü periodontoloji bölümüdür. Diş eti hastalığından şikayetçi olan kişilerin bu bölüme başvurması ve tedavi olması gerekmektedir.

    Sigara kullanımı diş eti hastalığını etkiler mi?

    Sigara kullanımı, bağışıklık sistemini zayıflatmakta ve hastalığı şiddetlendirmektedir. Sigaranın tedavinin etkisini azalttığı da unutulmamalıdır. Nikotinin kemik kaybını hızlandırdığı araştırmalarla ortaya konulmuştur.

    Diş eti hastalığı için diş macunu seçimi önem taşır mı?

    Diş eti hastalıklarının tedavisi veya önlenmesi için fırça ve fırçalama yöntemi daha önemlidir. Fırça ve fırçalama konusunda pek çok yanlış yapılmaktadır. Diş eti yapısına uygun fırçanın alınması ve diş hekimine muayene olunduktan sonra tavsiyelerine uygun biçimde dişlerin fırçalanması ve diş ipi kullanılması daha faydalı olacaktır.

    Diş eti iltihabı için bitkisel tedavi yöntemleri var mıdır?

    Öncelikli olarak diş hekimine muayene olunmalı ve hastalığın seviyesi belirlenmelidir. Hastalık cerrahi müdahale gerektiren seviyeye gelmiş olabilir. Diş taşlarının temizlenmesi de hekimin tedavisi ile mümkün olacaktır. Antioksidan özellikte bağışıklığı destekleyen bitkilerin tavsiye edilen miktarlarda kullanılması ilave katkı sağlayabilir, ancak tedavide tek başına yeterli olmaz.

    Ağız kokusunun nedenleri nelerdir?

    Yiyecek artıkları, ağızdaki bakteriler sebebiyle kötü kokuların oluşmasına sebep olur. Ağız bakımı yetersizliği sebebiyle diş çürükleri ve diş eti hastalıkları kokuyu artırır.

    Diş eti hastalığı tedavi edilmediğinde ne olur?

    Diş eti hastalıkları tedavi edilmezse hastalık diş kaybına sebep olacak kadar ilerleyebilir.

    Diş eti çekilmesi neden olur?

    Diş eti hastalıkları özellikle iyi ağız ve diş bakımının yapılmaması sonucunda görülür. Buna ilave olarak yanlış şekilde, doğru olmayan fırçalarla yapılan ağız bakımı neticesinde diş çekilmesi kaçınılmaz olabilir. Diş eti çekilmesi önemli bir diş eti hastalığıdır. Diş eti çekilmesinin üç önemli sebebi bulunmaktadır:

    • Diş eti iltihabı: Diş etlerinin iltihaplanması tedavi edilmediği takdirde zamanla diş eti çekilmesi sonucunu doğurabilir.
    • Travmatik diş fırçalama: Yanlış diş fırçası seçimi veya hatalı fırçalama sonucu sert darbe ve baskılara maruz kalan diş etlerinde çekilme görülebilir.
    • Diş sıkma: Diş sıkma ve diş gıcırdatma sorunu olan hastaların da diş eti çekilmesi sorunu yaşayabilirler.

    Diş eti iltihabı (Diş eti hastalığı) hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek ve muayene olmak için İstanbul'da bulunan kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. İletişime geçmek için tıklayınız.