İmplant diş-İstanbul İmplant diş fiyatları

implant diş nedir, nasıl yapılır, implant diş fiyatları, İstanbul

İmplant diş tedavisi ile eksik dişlerinizin hem sağlık hem de estetik açıdan oluşturduğu olumsuzlukları gidermek mümkündür. Üstelik iyi bir ağız bakımı ve tedavi sonrası tavsiye edilenlere uyarak implant diş ömür boyu konforlu bir şekilde kullanılabilir. İmplant diş tedavisi, uygun fiyatlarla İstanbul'da bulunan DentaVita Diş Kliniğinde başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Ağız ve diş sağlığınızı deneyimli ve güvenilir diş hekimlerimize emanet etmek isterseniz, implant diş tedavisi için diş kliniğimiz ile iletişim kurarak randevu oluşturabilirsiniz.

İstanbul İmplant diş (Vidalı diş) nedir?

İmplant diş, ağızda eksilen veya fonksiyonunu yitiren dişlerin tedavisi için çene kemiğine implant denilen vida benzeri yapının yerleştirilmesi ile elde edilir. Çoğunlukla titanyumdan oluşan implant diş için vidalı diş tabiri de kullanılır. İmplant dişin titanyum implant dışında seramik-zirkonyum implant seçeneği de bulunur. İmplant diş ile kaybedilen doğal dişin bütün fonksiyonlarını yerine getirebilir, sağlıklı, estetik ve konforlu bir ağız yapısına sahip olabilirsiniz. İmplant tedavisi çene kemiğinde ve dişlerde hasar oluşturmayan, köprü ve proteze nazaran daha iyi sonuçlar veren ve çok tercih edilen diş tedavi yöntemidir. Uzman diş doktorlarımıza danışarak sizin için implant mı köprü mü ya da vidalı implant mı yapıştırma mı tercih edilmeli konusunda bilgi alabilirsiniz.

İmplant diş tedavisi kimlere uygulanır?

Hangi durumlarda implant diş tedavisi yapılır? Kimlere implant tedavisi uygulanır sorularına cevap bulabilmek için diş hekimi tarafından bazı muayenelerin ve ölçümlerin yapılması gerekir. Hastanın çene yapısı ve diş etinin durumu, yaşı, bazı kronik hastalıkları, zararlı maddelere bağımlılık düzeyi, hastanın tercihi (köprü veya protez yerine dental implant yaptırmak istemesi gibi) implant diş tedavisi için önemlidir. İmplant diş tedavisi uygulanabilecek kişiler aşağıda sıralanmıştır.

    Çene kemiği yeterli miktarda büyümüş ve gelişme göstermiş olan kişiler.

    Genellikle 18 yaşından büyük olan insanların kemik yapıları ve büyüklükleri implant tedavisi için uygundur. Bununla birlikte 18 yaşından küçük olsa bile çene kemiği yeterince gelişmiş olan kişilere de implant yapılabilir. İmplant diş tedavisi kararını vermek için çene kemiğindeki gelişmeyi röntgen veya tomografi ölçümleri ile belirlemek gerekir. Üst çene kemiği yetersiz olan hastaların zigoma kemiğine zigomatik implant yöntemi ile de implant diş tedavisi yapılabilir.

    Genel sağlık durumu iyi olanlar.

    İmplant diş tedavisi genel sağlık durumu iyi olanlara uygulanır.

    Çeşitli sebeplerle diş veya dişleri eksik olan kişiler

    (Ağızlarında hiç diş bulunmayanlara da dental implant tedavisi uygulanabilir.) Diş eksikliği çene kemiğinde erimeye sebep olabilir. Kemik erimesini önlemek için dental implant uygulaması iyi bir çaredir.

    Fonksiyonunu gerçekleştiremeyen dişe sahip olanlar:

    Sallanan, şekil bozukluğu olan veya fonksiyonunu yürütemeyen dişlere sahip olup güçlü ve estetik olarak güzel görünümlü dişlere kavuşmak isteyenler.

    Kullanmış olduğu protezleri sebebiyle sıkıntılar çekenler:

    Güç ve konforsuz şekilde protez kullananlara, protezlerinden rahatsız olanlara protezlerin sürekli hareket etmesi, düşmesi ve damağa vurması gibi rahatsız edici durumları önlemek için vidalı diş yapılır ve hasta protezini implantın desteğiyle kullanmaya başlar. (Böylece protez düşmeyecek ve hasta protezini daha rahat kullanacaktır.)

    Vidalı diş tedavisi için yeterli kemik genişliğine sahip olanlar

    Yeterli genişlik bulunmuyorsa, greftleme denilen teknik ile yeterli genişlik açılır ve implant diş tedavisine geçilir.

Ayrıca,

  • Köprü altındaki dişler ağrıyor ve tedavi edilemiyorsa,
  • Köprü sebebiyle estetik görünüm bozuluyorsa,
  • Protez sebebiyle tat almakta sıkıntılar yaşanıyorsa,
  • Protez sebebiyle konuşmalar istenildiği düzeyde olmuyorsa,
  • Protez altına yemek artıkları kaçıyor ve bunlar rahatsız edici kokulara sebep oluyorsa,
  • Protezler sürekli düşürülüyorsa,
  • Protezler sürekli damağa vuruyorsa,
  • Protezler sebebiyle yeme güçlüğü çekiliyorsa,

implant diş tedavisi iyi bir seçenek olacaktır.

implant diş tedavisi hakkında doğru bilinen yanlışlar, İstanbul

İmplant diş tedavisi nasıl yapılır? İmplant tedavisi aşamaları?

İmplant diş tedavisi hastadan hastaya farklılık gösteren bir uygulamadır. Çünkü hastanın çene-ağız yapısı ve tercihleri farklılık göstermektedir. Bu sebeple hastaya özel tedavi planlaması yapılır.

    Hastanın genel sağlık durumu kontrol edilir:

    İmplant için kliniğe gelen hastanın genel sağlık durumu kontrol edilir. İmplant diş uygulamaları öncesinde hastalarımızın varsa geçirdiği hastalıklar ve devam eden tedavileri hakkında bilgi alınır. Uzman doktorumuz, hastamızın geçmiş tedavilerine bakarak implant diş tedavisi için uygunluk durumunu kontrol eder. Hastanın diş eti hastalıkları varsa öncelikli olarak tedavisi sağlanır.

    Gerekirse görüntüleme ve ölçümler yapılır:

    Hastanın çene kemiğinin yapısı ve diş etlerinin durumu incelenir. Radyografik veya üç boyutlu tomografik görüntüler alınarak hastanın ağız yapısının implant uygulaması için elverişli olup olmadığı, elverişli ise implant yapılacak yer tespit edilir. Değerlendirmeler sonunda hangi özellik ve ölçülerde implant kullanılacağına da karar verilir.

    Diş hekimi hasta ile tedavi hakkında görüşür:

    Ön muayene ve incelemeler bittikten sonra hekim hasta ile görüşür. Kullanılacak olan implant, uygulamanın nasıl yapılacağı ve süresi, implant uygulamasının ücreti hakkında hastaya bilgi verilir. İmplant tedavisi için karar verildikten sonra tedaviye geçilir.

    Lokal anestezi ile ağız bölgesi uyuşturulur:

    Diş çekimi ve dolgu gibi tedavilerde olduğu gibi hastaya lokal anestezi yapılır ve implant diş tedavisi yapılacak bölge uyuşturulur. Böylece implant yapılması sırasında hasta hiçbir şekilde ağrı hissetmez.

    İhtiyaç halinde ekstra tedaviler uygulanır:

    Hastanın ağız yapısında enfeksiyon söz konusu değilse ve kemik genişliği uygulama için yeterli ise dişler çekildikten hemen sonra boşalan boşluğa dental implant takılabilir. Dişler çok önceden çekilmiş ise ve bir adet diş yuvası bulunuyorsa ek uygulama gerekmektedir. Bunun için çene kemiği üzerindeki mukoza çok az kesilerek çene kemiği ortaya çıkartılır. Kemik üzerinde yeni bir yuva açılır ve hasta için özel olarak seçilmiş implant bu yuvaya yerleştirilir.

    Kesilen bölge dikilir:

    İmplant yerleştirildikten sonra kesilen küçük bölge dikilir. Hastaya kalıcı olanları yapılana kadar geçici bir protez yapılır. Hasta bu proteze çok aşırı yüklenmeden bütün yeme içme faaliyetlerini yapabilir.

    Gerekli süre sonunda dikişler alınır:

    Operasyondan 7-10 gün sonra dikişler alınır ve uygulama yeri hekim tarafından kontrol edilir. Hekim bu süreçte gerekirse röntgen çekerek implantın durumunu ve iyileşme sürecini takip etmek isteyebilir.

    Dental implant üstü protez takılması için bir süre beklenir:

    İmplant uygulamasının ilk aşaması bitmiştir. Hastanın kemik yapısına ve yapılan cerrahi işleme göre değişmekle birlikte ortalama 2-3 ay sonra implantın üst bölgesi dediğimiz protez işlemine geçiş yapılır.

    Randevular eşliğinde modelleme yapılır ve implant üstü yapı yerleştirilir:

    Üç aylık bekleme süresinde kemikte iyileşmeler ve kaynaşmalar olacaktır. Bu süre zarfında hekim protez ölçüsü almak ve modelleme yapmak için hastayı birkaç kez randevuya çağırır. Protezde kaymalar olabileceği için tekrar tekrar ölçü almakta fayda vardır. Hastaların ağız yapısı ve diş pozisyonu değişiklik gösterdiği için randevular şarttır. Bu aşamada implant üstü protezler hastanın tercihine göre porselen veya zirkonyum gibi materyallerden yapılabilir. Zirkonyum mu porselen mi hangisinin daha uygun bir kaplama olduğu konusunda diş hekimlerimizden yardım alabilirsiniz. İmplant üstü kaplamalar hastanın da onayı alındıktan sonra son şeklini alır ve 3 aylık süre sonunda basit bir uygulama ile implant üzerine yerleştirilir.

implant diş sonrası nelere dikkat edilemeli, İstanbul

İmplant diş tedavisi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

İmplant diş tedavisi sonrası diş hekiminin tavsiyelerine uyulmalıdır. Operasyon sonrası aşağıda aktarılan tavsiyeler iyileşmeyi kolaylaştıracaktır.

    Tampon yeterli süre ağızda bekletilmelidir:

    Diş çekildikten sonra işlem yapılmış ise ağıza yerleştirilen tampon yaklaşık 30 dakika ısırılmalı ve tamponun düşmesi engellenmelidir. Sızıntı şeklinde kanamalar biraz uzun sürebilir. Tampon iş görmez ve rahatsız edici hale geldiğinde yeni tampon ile değiştirebilirsiniz.

    Ağzı kaslarını hareketlendiren hareketler yapılmamalıdır.

    Tükürme işlemi kuvvetli yapılmamalıdır. Yara bölgesi tahriş edilmemelidir. Sürekli konuşmalar ağız kaslarındaki harekete bağlı olarak kanamayı artırabilir.

    Sigara ve alkol kullanımı sonlandırılmalıdır:

    Sigara ve alkol alışkanlığı sonlandırılamıyorsa dahi en azından dikişler alınana kadar bunlar kullanılmamalıdır. Vidalı diş uygulamasından en az 15-20 gün önce sigara ve alkol alışkanlığı sonlandırılmalıdır. Daha önceden de bahsedildiği gibi sigara ve alkol, yara iyileşmesini geciktirici ve kanamayı artırıcı etki göstermektedir.

    Baş yüksekte tutulmalıdır:

    Operasyon sonrası dinlenin. Başınızın altına birkaç yastık koyarak başınız yukarda kalacak şekilde yatın.

    İmplant diş tedavisi sonrası ağız ve diş bakımı ihmal edilmemelidir:

    İmplant tedavisinden sonra 12 saat ağız gargarası kullanmayın.

    12 saat sonra tuzlu su ile gargara yapılabilir. Bunun için bir su bardağına yarım çay kaşığı tuz koymanız yeterlidir.

    Uygulama bölgesinde dikkatli ve hassas davranarak düzenli diş fırçalamasına devam edin.

    Yemeklerden sonra ıslatılmış tampon ile implant yapılan bölgedeki dikişin üzerinde kalan yemek artıklarını nazik bir şekilde temizleyin

    Şişlik oluşmaması için buz tedavisi uygulanmalıdır:

    İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi sırasında oluşan travma ister istemez şişliğe ve morarmaya sebep olabilir. İlk gün belirli aralıklarla uygulama bölgesinde 5 dakika kadar buz torbası tutarak ve 8 dakika dinlenerek şiş oluşumunu önleyebilir veya en az düzeye indirebilirsiniz. Bu uygulamayı belirli aralıklarla birkaç kez tekrarlamalısınız. Uzun süre buz tutmak buz yanıklarına sebep olabileceğinden dikkatli olunmalıdır. Mevcut şişlik ve morarmalar birkaç gün içinde kaybolacaktır.

    Diş hekiminin verdiği ilaçlar düzenli kullanılmalıdır:

    Kanamayı artırıcı özelliği olan aspirini kullanmayın. Onun yerine hekiminizin verdiği reçetedeki ağrı kesicileri kullanın.

    Hekim enfeksiyon gelişimini önlemek için antibiyotik vermiş olabilir. Tavsiye edildiği şekilde kullanın.

    Ağız gargarası kullanabilirsiniz. Gargarayı 2-3 dakika ağızda bekletip ağzınızı çalkalayınız.

    Dental implant sonrası beslenmeye dikkat edilmelidir:

    Tedaviyi takip eden ilk 2 saatte herhangi bir şey yenilip içilmemelidir.

    Sıvı ve yumuşak yiyecekler tercih edilmelidir. Sert gıdalar operasyon yerine zarar verebilir. Karbonatlı, asitli, çok sıcak ve soğuk yiyecek ve içecekleri tüketmeyin.

    Kesinlikle alkol kullanmayın.

    Mümkün mertebe implant tedavisi yapılan yerle çiğneme yapmayın.

    Birkaç gün içinde normal beslenme rejimine dönün ve bol su tüketin.

    Dikiş yerleri tahriş edilmemelidir:

    Dikiş yerlerini bilhassa diliniz ile tahriş etmeyin. 7-10 gün içinde dikişlerinizi aldırabilirsiniz. Vücut tarafından emilebilen dikişler yapıldıysa dikiş aldırmanıza gerek olmayacaktır.

    Hekiminiz kontrole çağırırsa randevularınızı ihmal etmeyin.

Dikişsiz implant diş (Ameliyatsız implant) tedavisi nedir?

Dikişsiz implant diş veya ameliyatsız implant tedavisi, çene kemiğine implant vidalarının yerleştirilmesi sonrasında işlem yapılan bölgenin dikiş kullanılmadan kapatılmasını sağlayan bir yöntemdir. İmplant diş tedavileri genellikle diş etlerine kesi atılarak yapılır ve implant vidasının yerleştirilmesinden sonra diş etleri dikilerek kapatılır. Dikişsiz implant yönteminde ise kesi ve dikiş işlemi kullanılmamaktadır. Dikişsiz implant veya ameliyatsız implant diş tedavisini kliniğimizde uygulamaktayız.

En son tarama teknolojisi, diş etlerinizi kesmeye gerek kalmadan dikişsiz implant tedavisi yapmamızı sağlar. Ağrı, kanama, dikiş, kesik yoktur. Operasyon esnasında diş etlerine fazla müdahale olmaması enfeksiyon riskini ve diğer komplikasyonları ortadan kaldırır. Klasik yöntemle yapılan implant tedavisinde ise implantın yerleştirileceği yeri bulmak için kemiği ortaya çıkarmak için diş etlerinin kesilmesi ve fleplerin açılması gerekir ve bu da enfeksiyon riski ve daha uzun iyileşme süresine neden olabilir. Klasik implant diş prosedürü dikişleri zorunlu kılar.

Kılavuzlu implant diş nedir? İstanbul

Kılavuzlu implant teknolojisi ile gelişmiş tarama sistemlerini kullanarak operasyondan önce implantların nereye yerleştirileceğini belirlenebilir. Bu şekilde diş etlerinizi kesmemize ve dikmemize gerek kalmaz. Herhangi bir kesi ve dikiş olmadığı için bu yönteme dikişsiz veya ameliyatsız implant tedavisi diyoruz. Ameliyatsız, dikişsiz implant tedavisini X-Guide adlı navigasyon sistemi ile gerçekleştirmekteyiz.

X-Guide operasyon öncesi planlama, implant diş tedavilerini diş etlerinizi kesmeye gerek kalmadan gerçekleştirmemizi sağlar. Bu yöntem sayesinde, implant yerleştirmeden sonra herhangi bir dikişe ihtiyacınız kalmaz. Bu nedenle tüm operasyon tamamen ağrısızdır ve iyileşme son derece hızlıdır. Dentavita bu yeni yöntemle implant tedavisi uygulayan Türkiye'deki sayılı diş kliniklerinden biridir.

Kılavuzlu implant diş nedir?

Kılavuzlu implant diş cerrahisi, diş hekiminin diş implantlarını daha verimli, hassas ve doğru bir şekilde üretip yerleştirmesine yardımcı olmak için kullanılan bir yöntemdir. Kılavuzlu implant diş yönteminde gelişmiş özel aparatlar ve görüntüleme teknolojisi kullanılmaktadır.

İstanbul'da İmplant fiyatları ne kadar? İmplant fiyatı pahalı mı?

İmplant fiyatları İstanbul’da çeşitli sebeplere bağlı olarak farklılık gösterir. İmplant fiyatı üzerinde etkili olan unsurlar aşağıda sıralanmıştır.

    Diş hekiminin implant diş tedavisi hakkında bilgi ve tecrübesi:

    İmplant fiyatını belirleyen en önemli unsurdur. İmplant diş tedavisi her diş hekimi tarafından aynı başarı ile gerçekleştirilmez. İmplant diş yapacak hekimin bilgisi ve tecrübesi, bu alanda uzman olup olmadığı operasyonun başarılı geçmesine ve hastanın şikayetlerinden kurtulmasına aracılık edecektir.

    İmplant diş tedavisi öncesi yapılan ekstra tedaviler maliyeti artırır:

    Her hastanın çene kemiği dental implant uygulaması için uygun olmayabilir. Hasta dişini herhangi bir sebeple kaybetmiş ve çekilen bölge uzun süre boş kalmış ise çene kemiklerinde erimeler meydana gelebilir. Bu durumda çene kemiklerinde kayıplar söz konusu olduğundan implant diş tedavisi için kemik büyütme işlemi yapılması gerekir. Bu işlem basit bir uygulama olmasına rağmen dental implant maliyetini artırmaktadır. Diş çekiminden hemen sonra yapılacak olan implant taktırma işi için ekstra bir maliyet söz konusu olmamaktadır.

    Takılacak implantın markası ve özelliği:

    Piyasada çok sayıda diş implantları markası bulunmaktadır. Maliyetleri değişkenlik gösteren diş implantı sebebiyle implant fiyatları da değişmektedir.

    Yapılacak implant diş sayısı:

    Kullanılacak implant sayısını artıracağından implant fiyat da yüksek olacaktır. İmplant diş tedavisinin uygulanacağı diş sayısının artması, hem titanyum materyalden oluşan implant sayısı hem de implant üstü diş kaplama materyalinin sayısını arttıracağından tedavi fiyatın artmasına neden olacaktır. Uzman diş hekimimizin uygun göreceği şekilde çok sayıda diş eksikliği durumunda all on four tedavisi ile daha uygun fiyatlar söz konusu olabilmektedir.

    İmplant üstü yapının özelliği:

    İmplant üzerine yapılacak olan materyaller farklı özelliklerde olduğu için implant fiyatları da değişmektedir.

    Döviz kurları:

    Kurlardaki artış sebebiyle bilhassa Almanya, İsviçre gibi ülkelerden ithal edilen implant fiyatları stabil kalmamakta ve sürekli artmaktadır. Yerli implant fiyatları nispeten daha ucuzdur.

    Ödeme tercihleri:

    Taksitli veya peşin ödeme şekillerine bağlı implant fiyatları farklılık gösterebilir.

Yukarıda da belirtildiği üzere implant diş tedavisi fiyatları İstanbul’da diş kliniğinin lokasyonu ile birlikte birçok faktörden etkilenmektedir. Hastalarımızın klinik seçiminde implant diş tedavisi fiyatlarının yanında alacakları tedavi hizmetinin kalitesini de sorgulamaları önem arz etmektedir. İmplant diş tedavisini uygun fiyatlarla İstanbul’da olmak istiyorsanız diş kliniğimiz ile iletişim kurabilirsiniz.

Tavsiyemiz implant fiyat araştırması yapmadan önce mutlaka bir diş kliniğine gidip muayene olmanız ve muayene sonrası fiyat araştırması yapmanızdır. İmplant diş tedavisi için gerçekleştirilen işlemleri ve implant fiyat bilgisini detaylıca öğrenmek ve ücretsiz muayene olmak için randevu alabilir veya kliniğimizi arayabilirsiniz.


Sık Sorulan Sorular-İmplant Tedavisi-İstanbul

İmplant diş yapılması sırasında acı hisseder miyim veya vidalı diş tedavisi ağrılı mıdır şeklindeki sorularla mustarip olan hastaların sayısı oldukça fazladır. İmplant diş tedavisi lokal anestezi altında gerçekleştirildiği ve bölge uyuşturulduğu için hasta implantın takılması sırasında ağrı hissetmez. Zor geçmesi düşünülen bazı implant tedavisi esnasında, hastanın tercihine göre genel anestezi de yapılabilir. Operasyon sırasında çene kemiğinde ve diş etinde bazı işlemler gerçekleştirildiğinden uygulamadan sonra biraz sızı hissedilebilir (Diş çekim işleminden sonra bazen hissedilen ağrı gibi). Bu sızılar, diş hekimi tarafından verilen ağrı kesicilerle azaltılabilir veya önlenebilir. İmplant diş tedavisi sonunda operasyon bölgesinde şişlikler ve morarmalar görülebilir. Birkaç gün boyunca 5 dakika süre ile yapılacak buz tedavisi, şişlikleri azalır ve şişliklerin sebep olduğu ağrı giderilir.

Kliniğimizde dikişsiz implant tekniğini uygulamaktayız. Bu tedavisi sırasında hasta acı veya ağrı hissetmez. Çünkü bu işlem (Dikişsiz implant tedavisi) hastanın diş eti kesilmeden yapılan bir tedavidir. Diş eti kesilmediğinden operasyon sonrası enfeksiyon riski de azalmaktadır.

Diş implantının kullanım süresi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Periyodik olarak ağız bakımı ve kemik ölçümlerinin yapıldığı, sigara ve alkol kullanımını sonlandırdığı durumlarda implant diş hayat boyu kullanılabilir. 35-40 yıldır takibi yapılan hastalar bulunmakta ve implantlarını konforlu bir şekilde kullanmaktadır. İmplant diş kaybettiğimiz doğa dişe benzediğinden ona yapılan bakımın aynısı yapılmalıdır. Aksi halde implant da miadını dolduracaktır. İmplanttan uzun süre istifade edebilmek için tedavi sonrası yapılması gerekenler kısmında aktardıklarımıza riayet etmelisiniz.

İmplant diş tedavisi hakkında sorularınıza cevap bulabilmek için kliniğimizi arayabilir ve muayene hizmetimizden yararlanabilirsiniz

Ağızlarında dişleri olmayan hastaların yaptırabilecekleri All on 4 implant tekniği hakkında yazılan yazımızı da okuyabilirsiniz.

Hastanın çene kemiği ve diş eti yapısı, kaç adet implant yapılacağı, uygulamanın diş çekiminden hemen sonra mı yapılacağı, yoksa daha önce çekilmiş bir dişin yuvasına mı implant yerleştirileceği gibi hususlara bağlı olarak implant diş yapım süreci değişmektedir. Bir adet implant diş yaklaşık olarak 15-20 dakikalık sürede takılmaktadır. Daha fazla implant diş takılacaksa bu süre temel alınabilir. Ayrıca implant yerleştirildikten sonra 2-3 ay kemik kaynaşması ve iyileşme beklendikten sonra son aşama olan protez takma işlemi ile tedavi sonlandırılır.

Uygun şartlar bulunuyorsa diş çekiminden hemen sonra implant diş uygulamasına başlanabilir. Bunun için diş çekilen yerde kanama, kist, enfeksiyon, ödem bulunmamalıdır. Bu olumsuzluklar varsa tedaviden sonra dental implant tedavisi uygulanabilir. Fakat bu süre 2-3 ayı bulabilir. Çok önceden diş çekilmiş ise hekimin yapacağı ölçüm ve değerlendirmelerden sonra implant diş ya hemen takılabilir veya kemik büyütme gibi ön cerrahi işlemler gerçekleştirildikten sonra implant tedavisine geçilebilir.

İmplant diş tedavisinde başarısızlığın en önemli sebeplerinden birisi implant uygulama öncesi ve sonrasında sigara içmeye devam etmektir. Diş hekimleri diş implantı takıldıktan sonra hastaları sigara ve alkol içmekten şiddetle sakındırmaktadır. Sigarayı tamamen sonlandırmak irade işi olsa da operasyondan sonraki 30 gün veya en azından dikişler alınana kadar sigara içmemeniz iyileşmeyi hızlandıracaktır.

Devlet ve üniversite eğitim araştırma hastanelerinde implant diş tedavisi gerçekleştirilmekle birlikte bazı özel durumlar dışında sosyal güvenlik kurumu tarafından implant diş uygulama ücretlerinin tamamı karşılanmamaktadır. Ayrıntılı bilgi için ilgili kurumlarından bilgi almanızı tavsiye ederiz.

İmplant diş uygulamasının yapılamayacağı hasta grupları bulunmaktadır. Bazı hastalara ise özel önlemler alındıktan sonra dental implant takılabilir. Hangi durumlarda implant uygulanamayacağı, diş hekimi ve kişinin hastalığına dair uzman olan hekimin görüşmeleri ile belirlenir.

    Genel sağlık durumu iyi olmayanlar

    İmplant diş tedavisi için elverişli olmayan hastalara (sıhhatlerine kavuşmadıkça) implant takılmaz.

    Radyoterapi uygulaması almış olanlar

    Baş ve boyun bölgesinde

    Çene kemiği gelişmemiş olanlar

    Genellikle 18 yaşından önce çene kemiği gelişmemiş olduğundan implant uygulaması yapılmamaktadır.

    Hamileler

    İmplant tedavisi için hamilelik sürecinin tamamlanması beklenmelidir.

    Kemoterapi tedavisi uygulanan kişiler

    Kanser ilaçları bağışıklığı baskılar. İmplant tedavisi gibi enfeksiyon oluşma riski olan uygulamalar bu tür hastalar için risklidir.

    Ağır sigara ve alkol kullanıcısı olmayanlar

    Sigara tiryakileri, alkol, uyuşturucu bağımlıları. Bu tür zararlı maddelere bağımlılığı olanların implant uygulama süreçleri oldukça çetrefilli ve zahmetli geçmektedir. Ayrıca uygulama sonrası yara iyileşmeleri geciktiğinden tedavi ve iyileşme süreci de uzamaktadır. Bağımlılığı kuvvetli olanlar bu alışkanlıklarını sonlandırdıktan sonra implant tedavisi ile arzuladıkları faydaya ulaşabilirler.

    Riskli hastalıkları kontrol altında tutulamayan hastalar

    Diyabet, yüksek tansiyon, hemofili ve otoimmun rahatsızlığı bulunan hastalar için implant tedavisi riskli olabilmektedir. Yoğun ve uzun süreli kortikosteroid kullanımı, bağışıklık sistemini baskılayan ve kanı sulandıran ilaç kullanımı da özel önlemler almayı gerektirmektedir. Hastalıkların derecesi ve ciddiyeti implant tedavisi için önemlidir. Bu tür hastalıklar tedavi edildiği veya kontrol altına alındığı zaman uzman hekim ve diş hekiminin yapacağı istişarelerden sonra özel önlemler alınarak implant diş uygulaması gerçekleştirilir.

Diş hekiminin tecrübesi ve bilgisi, implant işinde meleke kazanmış olması implant markasına nazaran daha önemlidir. Her ne kadar kalite bakımından rağbet gören markalar bulunuyor olsa da en iyi diş hekimini bulmanız sizin için daha isabetli olacaktır. Hekim bütçenize uygun olan kaliteli implant diş için size tavsiyelerde bulunacaktır.

İmplant diş her yaşta uygulanabilir mi? sorusu da diş hekimlerinin en çok karşılaştığı sorulardan birisidir. Çene kemiği implant tedavisi gerçekleştirilecek kadar gelişmiş olmalıdır. 18 yaşını doldurmuş bireylerde çene kemiği genel olarak gelişme gösterdiğinden bu yaştan implant taktırılabilir. Bununla birlikte 18 yaşına ulaşmamış olsa da çene kemiği gelişme göstermiş olan kişiler diş hekiminin radyografi ve tomografi yöntemlerini kullanarak yapacağı ölçümlerden sonra implant kullanılabilir.

Yeme-içme faaliyetlerini yapabileceğiniz şekilde geçici uygulamalar yapılır. Eksik diş sayısı az ise geçici protez yapılabileceği gibi sabit protezler de hekimlerin tercihi olabilir. Ağızda hiç diş olmaması veya bazı özel durumlarda özel tekniklerle sabit geçici dişler de yapılabilir. Yani hiçbir şekilde dişsiz kalmayacaksınız.

İmplant tedavisi sonunda son teknoloji ürünlerin kullanımı ile dental implant dişler, gerçek diş görüntüsüne benzemektedir. Ağızın ön bölümünde yapılan implant tedavisi sırasında porselen diş kaplama kullanılması doğallığı artırır ve dişler normal dişlere benzer. Zirkonyum diş kaplama ile yapılan protezler de doğal görüntü için tercih edilir. Ön dişlere estetik katanlar bunlar iken azı dişlerinde sağlamlığı sebebiyle genellikle titanyum kullanılır.

Diş hekimlerinin en sık yaptığı uygulamalardan birisi olan implant diş uygulaması sebebiyle kanser ve alerji de dahil şimdiye kadar tespit edilebilmiş bir zararlı etki görülmemiştir. İmplantlar insan vücudu ile tamamen uyumlu maddelerden yapıldığı için vücut tarafından kabul edilmeme durumu da söz konusu olmaz. Ancak tedavi sonrasında hekimin tavsiyelerine uyulmaması halinde kemik ve implant kaynaşması yeterince olmayacağından implant düşebilir. Bütün diş hekimleri gibi biz de halk arasında implant hakkında yayılan asılsız haberlere inanmamanızı tavsiye ederiz. Sağlıklı, estetik ve ömürlük bir diş tedavisi için implant taktırabilirsiniz.

İstanbul sağlık turizmi açısından Türkiye de oldukça önemli bir konuma sahiptir. Diş klinikleri de bu duruma ciddi oranda katkı sağlamaktadır. İstanbul’da en iyi diş kliniği hangisidir ya da en iyi implant diş nerede yapılır gibi sorular sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Hem kliniğimizde yüksek teknolojik cihazlar kullanılması hem hekim kadromuzun alanında uzaman kişilerden oluşması hem de kliniğimizdeki diğer personelin donanımlı ve güler yüzlü olması açısından Dentavita İstanbul’daki en iyi diş kliniklerinden biridir. Kliniğimiz implant tedavisi konusunda, bu alanda uzman hekimlerle çalışmaktadır ve en iyi implant nerede yapılır sorusuna kliniğimiz en iyi cevap olmaktadır.

İmplant tedavisi yapılırken doğal dişin yapısına uygun malzemeler kullanılmaktadır ve bu malzemeler oldukça sağlamdır. Her ne kadar sağlam malzemeler kullanılsa da ağız bakımına dikkat edilmediğinde çürümezler ancak diş eti rahatsızlıklarına neden olabilirler. Bu nedenle ağız hijyenine dikkat etmek gerekir.

İmplant dişler yapı olarak doğal dişlere en yakın dişlerdir. Bu nedenle İstanbul implant diş tedavisinde, implant dişler ilk alışma evresinin sonunda doğal dişlere yakın bir şekilde hissedilebilir. Doğal dişlerin uçlarında sinirler vardır ancak implant dişlerde sinirler yoktur bu nedenle tam olarak hissedilmese de yabancı bir cisim varmış hissi de vermez. Ağızda yabancı cisim varmış hissi vermediğinden kullanımı rahat bir tedavi yöntemidir.

İmplantların içeriğinde titanyum malzeme kullanılmaktadır. Titanyum ise doku ile uyumlu bir malzemedir. Bu nedenle bakteri oluşumuna neden olmaz. Bakteri oluşumuna neden olmasa da ağız bakımına dikkat edilmediğinde bakteriler doğal dişlere tutundukları gibi implantlara da tutunmaktadır. İmplantlara tutunan bakteriler kötü kokuya neden olabilmektedir. Bu nedenle düzenli olarak dişlerinizi fırçaladığınızda böyle bir sorunla karşılaşmanız söz konusu olmayacaktır.

İmplant dişlerin yapımında kullanılan malzemeler çok sağlam malzemelerdir ve doğal dişlerde olduğu gibi sinir uçları yoktur bu nedenle sızlamazlar. Sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet göstermezler.

Eğer implant dişlerinizde herhangi bir ağrı sızı hissediyorsanız bu durumun implantların yerleştirilmesi ile ilgili farklı bir sebebi olduğu düşünülebilir. Normal şartlarda prosedüre uygun takılan implant, ağrıya neden olmaz. İmplant diş tedavinizin bu sebeple güvenilir bir klinikte yaptırmanız önem arz etmektedir.

İstanbul implant tedavisinin iyi bir şekilde yapılabilmesi için implantların çene kemiği ile kaynaşması gerekir. Bu süreç de kişinin kemik yapısına bağlı olarak 3 ay kadar sürmektedir. İmplantlar çene kemiği ile ne kadar hızlı kaynaşırsa tedavide o kadar hızlı tamamlanmaktadır. İmplantların çene kemiği ile kaynaşması kişiden kişiye değişse de genellikle 3 aydır. Bu yüzden 3 ay bekledikten sonra protezler implantların üzerine sabitlenir.

İmplant diş tedavisinde diş tacının konumlandırılması vidalı ve yapıştırma (simante) şeklinde yapılabilmektedir. Hastalarımız vidalı implant mı yapıştırma mı sorusunu sıklıkla sorar. Bu konu hakkında ilgili blog yazımızı olukuyabilirsiniz. Şimdi vidalı ve yapıştırma implanta kısaca açıklayabiliriz.

  • Vidalı İmplant:
  • Vidalı implantlar tipik olarak titanyum gibi biyouyumlu materyalden yapılır. Bu implantlar vidalı bir şekilde cerrahi olarak çene kemiğine yerleştirilir. İmplant yapay diş kökü vazifesini görür. Vidalı implantın üzerine abutment denen bağlantı parçası yerleştirilir. Daha sonra da protez diş vidalı bir şekilde yerleştirilir. Bu yöntemle yapılan dişler gerektiğinde kolayca çıkarılabilir. Tek veya çoklu diş implantları için kullanılabilir. Bakımı nispeten kolaydır.

  • Yapıştırma (Simante) İmplant:
  • Yapıştırma implantlar, implant üstü protez dişlerin yapıştırılarak (simante) sabitlenmesi şeklinde kullanılır. Yapıştırma yönteminde yapıştırıcı artıklarının implanta ve diş eti dokularına zarar vermemesi için dikkatli olunmalıdır. Yapıştırma implantlar daha çok çiğnemede kullanılmayan ön dişlerde tercih edilir. Vidalı implantlara göre bakımı daha kolaydır.

İmplant diş tedavisi hakkında sorularınıza cevap bulabilmek için kliniğimizi arayabilir ve muayene hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

Ağızlarında dişleri olmayan hastaların yaptırabilecekleri All on 4 implant tekniği hakkında yazılan yazımızı da okuyabilirsiniz.

İstanbul Tam (Tüm, Full) ağız diş implantı-Fiyatları

Tam ağız diş implantı nedir nasıl yapılır, fiyatları istanbul tüm ağız diş implantı

Tam ağız diş implantı, ağzında hiç dişi kalmamış insanların başvurduğu bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi sürecinin sonunda yemek yemesi, ağız ve diş estetiği düzelen ve takma damaklarının sıkıntılarından kurtulan hastalar, kalıcı sabit dişleriyle rahat bir nefes almaktadır. Tam ağız implant diş tedavisi, İstanbul'da bulunan Dentavita ağız ve diş sağlığı kliniğinde başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Ağız ve diş sağlığınızı deneyimli ve güvenilir ellere emanet etmek isterseniz, tam ağız implant diş tedavisi için diş kliniğimiz ile iletişim kurarak randevu oluşturabilirsiniz.

Tam ağız diş implantı nedir?

Tam ağız diş implantı, dişlerinin tamamını veya büyük bir kısmını kaybetmiş hastaların kalıcı dişlere sahip olmak için yaptırdığı bir tedavidir. Full veya tüm ağız implant tedavisi olarak da adlandırılan bu uygulamada, çene kemiğine titanyum implantlar takılır ve bu implantlar üzerine hastanın çene yapısına uygun protezler yerleştirilir.

Tam ağız diş implant tedavisi yapılırken çene kemiğinin bu işlem için yeterli kemik hacmine sahip olup olmadığına da bakılması gerekir. Kemik hacmi yeterli olan hastalar için her bir çene kemiğine 8’er adet implant takılabilir.

Kimler tam ağız diş implantı yaptırabilir?

    Hiç dişi olmayanlar:

    Ağzında hiç diş olmayan veya görevini yapamadığı için çekilmesi gereken çok az dişe sahip olan hastalara,

    Geleneksel protez kullananlar:

    damak protezlerinin sıkıntılarından bu implant tedavisi ile kurtulmak mümkün olmaktadır.

    Çene kemiği yeterince gelişmiş olanlar:

    Belirli büyüklük ve uzunlukta olan dental implantın çene kemiği ile iyi kaynaşması gerektiğinden, çene kemiği yeterince gelişmemiş olan hastalara tam ağız diş implantı uygun görülmemektedir.

    Çene kemiğinde erime olanlar:

    Fazla miktarda diş eksikliğine bağlı çene kemiklerinde erimelerin bulunduğu hastalara, (Ancak bazı cerrahi işlemlerle kemik güçlendirme yapıldıktan bir süre sonra bu hastalar için tedaviye engel bir durum kalmıyor.)

    Sağlık durumu iyi olanlar:

    (Dental implant yerleştirme ve protez takma gibi aşamalardan oluşan bu tedavi için hastaların genel sağlık durumunun kesinlikle iyi olması gerekiyor. Genel sağlık durumu iyi olmayan hastaların iyileşmesi beklenmelidir.)

Tam ağız diş implantı yaptırması uygun olmayan hastalar da bulunuyor. Kimlerin tam ağız diş implantı yaptırması tavsiye edilmez?

  • Kötü huylu tümörü olanlara,
  • Son 6 ayda ciddi kardiyovasküler rahatsızlık geçirenlere,
  • Ağız, boyun ve yüz bölgesinde radyoterapi görenlere,
  • Organ nakli, AIDS gibi bağışıklık sistemini çökerten hastalıkları bulunanlara tam ağız implant tedavisi uygulanmaz.
  • Diyabet, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları, hamilelik full ağız implant tedavisi için risk taşır. Bu sebeple bu tedavi için operasyon öncesi uzman hekimler ile görüşülmelidir.

İstanbul'da Tam ağız diş implant fiyatları ne kadar?

Tam ağız diş implant fiyatları İstanbul'da;

  • Tedaviyi gerçekleştirmeyi düşündüğünüz diş kliniğine (yani diş hekimlerinin bilgi ve tecrübesine),
  • Tedavi için kullanılan dental implantların sayısına, özelliğine ve markasına,
  • İmplant tedavisinden önce ekstra maliyet oluşturan greftleme, sinüs kaldırma gibi işlemlerin yapılıp yapılmayacağına,
  • İmplant üstüne yerleştirilecek yapının (kron/köprü) özelliğine göre farklılık gösterecektir. Bu bakımdan kesin bir fiyat söylemek doğru olmaz.

Tam ağız implant fiyatlarını araştıran hastalarımız yine tam ağız uygulamları bulunan all on four ve all on six implant tedavilerini de inceleyebilirler.

Tavsiyemiz dental implant fiyatlarını araştırmadan önce mutlaka muayene olmanız ve daha sonra fiyat araştırması yapmanızdır. Yukarıda da belirtildiği üzere tam ağız implant diş tedavisi fiyatları İstanbul’da diş kliniğinin lokasyonu ile birlikte birçok faktörden etkilenmektedir. Hastalarımızın klinik seçiminde tam ağız implant diş tedavisi fiyatlarının yanında alacakları tedavi hizmetinin kalitesini de sorgulamaları önem arz etmektedir. Tam ağız implant diş tedavisini uygun fiyatlarla İstanbul’da olmak istiyorsanız diş kliniğimiz ile iletişim kurabilirsiniz.

Tam ağız diş implantı sırasında ağrı-acı hisseder miyim?

Full ağız diş implantı sırasında ağrı-acı olmaz. Bu işlem de diğer dental implant tedavilerinde olduğu gibi lokal anestezi yapıldıktan sonra gerçekleştirilir. Diş çekimi ve dolgu gibi tedavilerde olduğu gibi yapılan lokal anestezi yöntemi ile operasyon bölgesi uyuşturulur ve tedavi sırasında ağrı hissedilmez. Hastanın tercihine göre anestezi uzmanı ile görüştükten sonra genel anestezi de yapılabilir.

Tam ağız implant tedavisinde sonra 1-2 gün sızı şeklinde ağrılar olabilir. Diş etinde işlem yapıldığı ve uyuşturucu maddenin etkisi geçtiği için bu sızının görülmesi normal karşılanmalıdır. Bu ağrıları hekiminizin size tavsiye ettiği ağrı kesicileri kullanarak azaltabilir veya sonlandırabilirsiniz. Tedaviden sonra için birkaç gün boyunca buz tedavisi yapmanız ağız bölgesinde oluşan ağrıyı ve şişliği azaltacaktır.

Tam ağız diş implantının avantajları nelerdir?

  • Ağızlarında hiç diş bulunmayan hastaların doğal dişlerine benzer görünümde kalıcı sabit dişlere kavuşması,
  • Kemik kaybı ve kemik erimesinin önüne geçilmesi,
  • Önceden takma dişleri olan hastaların takma dişlerini temizleme ihtiyacı olmaması,
  • Önceden takma dişleri olan hastaların takma dişlerinin damaklarına vurma derdinden kurtulması,
  • Konuşmada ve çiğnemede iyileşme olması.
  • Diş eti, diş ve ağız bakımının iyi yapılması halinde ömür boyu kullanım
  • Ağızdaki görünümün estetik hale gelmesi,
  • Hasta dertlerinden kurtulduğu için rahatlar.

Tam ağız diş implantı nasıl yapılır?

Tam ağız diş implantının yapılış aşamaları şu şekilde sıralanabilir:

    Muayene yapılır:

    Klinikte hastanın genel durumunun muayenesi yapılır (Gerekiyorsa tahliller yapılır)

    Ölçümler ve görüntüleme yapılır:

    Ağız ve çenede radyolojik ve tomografik görüntüler alınır, ağız yapısına uygun model çıkartılır.

    Isırma kaydı alınır:

    Hastanın ısırma kaydı alınır.

    Modele son şekil verilir:

    Isırma kaydı model ile birleştirilir ve hastanın ağız yapısının nasıl görüneceği belirlenir.

    İhtiyaç halinde ekstra tedavi yapılır:

    Tedavi için yeterli kemik gelişmesi yok ise greftleme, sinüs kaldırma gibi ekstra işlemler yapılır.

    Ağız bölgesi uyuşturulur:

    Lokal anestezi yapılarak operasyon bölgesi uyuşturulur.

    Diş etine küçük kesik atılır:

    İmplant yapmak için diş etinde çok küçük bir kesik atılır.

    Dental implantlar yerleştirilir:

    Dental implantlar ya hemen ya da kemik güçlendirme işleminden sonra (vakaya göre değişir, ortalama 3 ay sonra) yerleştirilir. Ağız yapısına göre değişmekle birlikte en uygun dental implant sayısı 8’dir.

    Dikiş atılır:

    Kesilen bölgeye dikişi atılır. 7-10 gün sonra dikişler alınır.

    Provalar yapılır ve hazırlanan protez yerleştirilir:

    Birkaç randevu eşliğinde son protez dişler için provalar yapılır. Protezler implantlar üzerine yerleştirilir ve hastaya tavsiyelerde bulunulur. Diş hekimi tarafından belirli aralıklarla kontroller yapılır.

Tam ağız implant tedavisi hakkında bilgi almak ve ücretsiz muayene hizmetimizden yararlanmak için kliniğimize gelebilir veya bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Bir Günde Kaç İmplant Takılabilir?

Tam dişsiz hastalarda çene yapısı müsaitse hastanın da isteği doğrultusunda alt ve üst çeneye toplamda 12 ila 16 adet implant yapılabilir. Çene yapısı müsait değil ise kemik grefti veya sinüs lifting gibi tedavilerle çene implant yerleştirilebilecek hale getirilir. Daha sonrasında hasta kendini hazır hissederse 12 veya 16 adet implant bir günde yerleştirilebilir.

Tam Dişsizlikte Kaç İmplant Takılır?

Tam dişsiz ağızlarda genellikle 8 üst çeneye 8 alt çeneye olacak şekilde toplamda 16 adet implant takılabilmektedir. Duruma göre alt çeneye yerleştirilecek olan implant sayısı azaltılabilir. Daha çok üst çeneye 8 alt çeneye 6 şeklinde de yapılabilmektedir. İmplantların üzerine de ağız ve çene yapısına uygun protezler hazırlanmaktadır. Bu protezlerde kişinin ağız yapısına bağlı olarak 28 veya 26 diş yer almaktadır.